Já a geocaching

Jak jsem se dostal ke geocachingu

O geocachingu jsem toho moc z počátku nevěděl. Na jednom IT blogu mě zaujaly články autora blogu o hledání jakýchsi pokladů. V té době jsem vymýšlel jak dlouhým procházkách s rodinkou dát cíl a přidanou hodnotu.

Já ve světě geocachingu

Na GC.com jsem se registroval 8.8.2015 pod přezdívkou MCx.cz. Na mobilní telefon si nainstaloval aplikaci c:geo. Prozkoumal pravidla a veškeré dostupné informace.

Profile for MCx.cz

Moje první cache byla GC4AYA3 – Pamatne stromy Melnika 1: Rousovicky dub na Hadiku odlovil jsem ji po důkladné přípravě v sobotu 15.8. 2015 s rodinkou při cestě k vodě. Kromě odhodlání a důkladné přípravy jsem si neuměl vůbec představit co mě čeká. Radost byla veliká, ten den jsem odlovil ještě tři další kešky. Všechny nálezy byli úspěšné. Něco málo zdokumentováno ve  fotogalerii z lovů
POZOR některé galerie mohu obsahovat fotohinty a spoilery

CWG

Svoje první vlastní CWG jsem měl ještě dřív než sem odlovil svoji první keš. Při jeho návrhu jsem se nechal inspirovat jedním kačerem a na CWG umístil funkční QR kód, který směřuje na tento blog. Každé CWGčko pro mě představuje vzpomínku na kešku, ve které jsme kolečko našel, připomíná event, který jsem navštívil nebo kačera, od kterého jsem ho dostal.
CWG Kolekce - MCx.cz

wgp01605-1

Razítko

Pro usnadnění při logování používám toto razítko.

Hardware

V začátcích jsem používal běžný smartphone, který sloužil zároveň jako můj primární telefon. Ovšem po několika pádech i situacím, kdy byl vystaven dešti, jsem se rozhodl pro samostatné zařízení. Volba padla na outdoorové zařízení Inrico S300 a to i vzhledem k tomu, že v něm občas používám aplikaci Zello a tohle zařízení má pro tyto účely na boku PTT tlačítko.

 

GeoGet

Pro správu kešek v PC používám program GeoGet, který umí vygenerovat různé statistiky nebo taky třeba animovanou mapu nálezů.

 

Ukryté vlastní keše

GCAG2KY Vražkov 
GCAGAY8 Turistická

 

Trackovací předměty

Jedna ze služeb, která umožňuje sledovat věci uložené do keší je http://geokrety.org/. Svého prvního krtka USB Key 1GB jsem vypustil 23.8.2015 do keše GC3HPJE – Kostel svate Ludmily. Měl jsem obrovskou radost, když ho dva dny na to s kešky vzal kačer tulpasino a s napětím čekal, kde se objeví. Čekání nakonec trvalo 4 měsíce než se krtek posunul o 6 km dál. Den na to si krtka vyzvedl david.air, který krtka popovezl do Pardubic. A je ho další cesta? Uvidíme.
my geokrets statistics

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookies.
Přečíst si víc.